Hitri kontakt

Firšt d.o.o.
+386 3898 35 00
+386 3898 35 35
info(at)first.si

News  

The new family of electric valves - Series 9000

All
0 Comments
9454
23 Jan 2015

Firšt d.o.o. predstavlja na trgu novo družino izdelkov, ventile z motornim pogonom serije 9000. Serija 9000 je bila razvita na osnovi izkušenj pri delu z največjimi Evropskimi proizvajalci na področju ogrevalne tehnike, ki so bili izredno zadovoljni s kvaliteto naših elektromotornih ventilov, želeli pa so več možnosti izbire pri konfiguraciji pogonov in ventilov. Nova serija je v celoti plod domačega vrhunskega znanja in razvoja, ki je v podjetju Firšt d.o.o. doma že več kot 35 let.

Elektromotorni pogoni serije 9000 so namenjeni predvsem za prvo industrijsko vgradnjo, na primer za vgradnjo v toplotne črpalke in za druge aplikacije v ogrevalni tehniki. Velik izziv za razvoj tovrstnih pogonov predstavljajo na eni strani zahteve po kompaktnem ohišju, ki omogoča vgradnjo v omejen prostor na primer znotraj toplotne črpalke ali podometne omarice za ogrevanje in hkrati vso prilagodljivost, funkcionalnost in zanesljivost, ki so jo zahtevali naši partnerji iz tujine, kamor prodamo skoraj devet desetin naše proizvodnje. Izzive smo z lastnim znanjem in razvojem uspešno rešili.

Dodatna prednost Serije 9000 za industrijsko vgradnjo je enostavna montaža na ventil brez uporabe orodja, saj so opremljeni s CLIP SISTEMOM s kovinskim zatičem. Sistem omogoča montažo pogona ventila tako, da pogon preprosto z enim klikom pritisnemo navzdol in s tem pritrdimo na vrat osi ventila, kar skrajša čas montaže. S serijo 9000 je podjetje FIRŠT kot prvo na trgu ponudilo možnost uporabe pogonov s CLIP SISTEMOM na horizontalnih tropotnih mešalnih ali prekrmilnih ventilih. Montažo dodatno poenostavi tudi konektor kompatibilen s tipom Molex, ki omogoča hitro in enostavno priključitev. Kot opcija je na voljo tudi fiksni priključni kabel. Motorni pogoni Serije 9000, tako kot ostali pogoni Firšt, v celotni življenjski dobi ne potrebujejo nobenega vzdrževanja ali dodatnega podmazovanja.

serija900_02SERIJA 9000 - NOVA DRUŽINA ELEKTROMOTORNIH VENTILOV IZ FIRŠT-ROTOTEHNIKE

Širok izbor ventilov, kompaktno ohišje pogona, izbira različnih rotacijskih časov in priključkov omogoča uporabo v raznovrstnih inštalacijskih sistemih. Motorni ventili serije 9000 so prilagojeni za uporabo v ogrevalnih in hladilnih sistemih, v sistemih za različne vrste ogrevanja sanitarne vode, za sisteme tehnološke vode in za vse vrste sistemov z neagresivnimi tekočinami.

Še posebej je pomembno, da lahko sedaj ponudimo elektromotorne krogelne ventile, ki so certificirani po predpisih ACS, DVGW in WRAS, s čimer dokazujejo svojo primernost tudi za napeljave za pitno vodo, kjer se zahteva uporaba navedenih standardov. Pogoni ustrezajo zahtevam direktiv LVD, EMC in RoHS2.

Serija 9000 je izjemno prilagodljiva. Elektromotorne pogone lahko kombiniramo s krogelnimi prehodnimi ventili, vertikalnimi in horizontalnimi tropotnimi krogelnimi ventili (mešalnimi ali prekrmilnimi) ter rotacijskimi mešalnimi in prekrmilnimi ventili. Na voljo so z navojnimi priključki ali holandci dimenzij od 1/2" do 5/4" ter s kompresijskimi priključki premera 15, 22 ali 28mm.

Za serijo 9000 je bil razvit tudi novi krogelni tropotni horizontalni mešalni ventil, ki ima v primerjavi z obstoječimi rotacijskimi mešalnimi ventili izboljšane karakteristike pretoka, brez lekaže in bistveno zmanjšano možnost blokiranja ventila.

Pogoni imajo lahko dvotočkovno, trotočkovno ali modulacijsko krmiljenje, opcija je ročica za ročno krmiljenje, na voljo pa bodo tudi s posebej zatesnjenim konektorjem, ki namesto običajne zaščite IP40 omogoča povečano stopnjo odpornosti na zunanje vplive IP44 in je kompatibilen s tipom Molex. Vgradnja pogonov serije 9000 na obstoječe ventile Firšt ni mogoča.

Novi horizontalni ventili s Clip sistemom:

clip_sistem   clip_sistem2

0.0
Last Modified: March 14, 2016 08:59 AM
series 9000

No Comments Yet...

Leave a reply

Your email address will not be published.